ARQ organiseert academische schrijfworkshop in Burundi

ARQ International ontwikkelt samen met L'Université Evangélique en Afrique (UEA) een academische schrijfworkshop voor onderzoekers uit Democratisch Republiek Congo, Burundi en Rwanda om hun onmisbare kennis over wereldwijde seksuele en reproductieve gezondheidszorg voor overlevenden van seksueel geweld te delen met het internationale veld. Dat meldt het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

Instituten wereldwijd voeren zeer relevant onderzoek uit. Gepubliceerde onderzoeken komen echter voornamelijk uit de meer welvarende landen. ARQ International wil samen met het wetenschappelijke tijdschrift Intervention individuen en instituten uit laag- en middeninkomenslanden in staat stellen hun werk te delen met de academische wereld.

Onvoldoende academische schrijfvaardigheden onder studenten 

UEA, Panzi Hospital en de Dennis Mukwege Center of Excellence doen gezamenlijk onderzoek naar de wereldwijde gevolgen van seksueel geweld in het oosten van Democratisch Republiek Congo. Echter blijft deze cruciale kennis grotendeels ontoegankelijk voor de wetenschappelijke gemeenschap, voornamelijk als gevolg van onvoldoende academische schrijfvaardigheden onder onderzoekers, veldwerkers en studenten van deze gerenommeerde instellingen. Met de schrijfworkshop nemen we deze barrière weg.

Ook werkt ARQ International aan de ontwikkeling van een train-de-trainer programma. Dit programma versterkt de academische schrijfvaardigheden van de docenten en leert hen deze vaardigheden effectief te delen met hun collega’s. Deze aanpak draagt bij aan een duurzame verbetering van het curriculum binnen de deelnemende academische instellingen en organisaties.

Schrijfworkshop 

ARQ International, onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, heeft voor de schrijfworkshop financiering ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De toekenning van financiering via het Orange Knowledge Programme van Nuffic is een bevestiging van het belang om de kennis rondom de wereldwijde gevolgen van seksueel geweld te verspreiden en daarmee beter te agenderen.

Door: Nationale Onderwijsgids