Zwemschool Zeeland heeft wachtlijst van twee jaar door vele aanmeldingen

Zwemschool Zeeland in Vlissingen krijgt ontzettend veel nieuwe aanmeldingen binnen. Eigenaresse van de zwemschool, Corrie Marteijn, geeft aan dat de wachttijden nu oplopen naar twee jaar. De lessen gaan ze niet afraffelen, dus de wachttijd sneller doorlopen gaat niet. Dat meldt PZC. 

Veel ouders zijn ontevreden omtrent de communicatie en de nieuwe prijzen van de zwemlessen in het Vrijburgbad. Zij willen dan ook overstappen naar de concurrent. Marteijn snapt dat, maar geeft ook het advies om nog even af te wachten totdat de problemen opgelost zijn.

Zwemschool 

Een half jaar geleden was de wachttijd nog één jaar. De zwemschool in Westduin sloot toen haar deuren, daardoor kwamen er veel nieuwe aanmeldingen bij en liep de wachttijd ook op.

Zwemlessen en afzwemmen 

De zwemlessen en het afzwemmen versnellen gaat niet volgens Marteijn. De zwemlessen worden gehouden in kleine groepjes en dat blijft zo. Om goed te leren zwemmen krijgen de kinderen de tijd die ze nodig hebben. “We gaan niet de normen verlagen om andere kinderen eerder toe te laten.”

Twee jaar wachten 

Marteijn merkt wel dat ouders bereid zijn om twee jaar te wachten tot hun kind bij Zwemschool Zeeland kan starten met zwemlessen. “Vaak zijn het de jongeren kinderen die ze nu alvast aanmelden.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk