Open Universiteit biedt medewerkers Zuyderland online leerprogramma

Het nieuwe leerprogramma ‘Digitale transformatie in de zorg’ van de Open Universiteit is bedoeld voor zorgmedewerkers van Zuyderland om zich te laten bijscholen in digitale zorg. Zuyderland heeft digitalisering van zorg als strategisch speerpunt. Honderd medewerkers kunnen gebruikmaken van het leerprogramma, meldt de Open Universiteit. 

Manager Ed Zelissen van Zuyderland Academie zegt dat zijn ziekenhuis een groot voorstander is van een leven lang leren, maar dat het medewerkers wel zo makkelijk mogelijk gemaakt moet worden. Het online leerprogramma ‘Digitale transformatie in de zorg’ van de Open Universiteit is een goed voorbeeld daarvan. Het is een korte opleiding die goed behapbaar is, enkel online te volgen is en zich richt op de kennis en kunde die zorgmedewerkers in de praktijk écht nodig hebben.

Praktische kennis die direct toepasbaar is

Docenten die betrokken zijn bij het leerprogramma hebben binding met de zorg en weten wat belangrijke onderwerpen zijn om te leren voor ziekenhuismedewerkers. In dit geval: wat hebben ze nodig om digitale zorginnovatie succesvol te implementeren? Ze leren in het leerprogramma van de OU over vergoedingen voor digitale zorg, thuismeten en het waarborgen van privacy van patiënten. 70 procent van wat ze leren zou direct toepasbaar moeten zijn op de werkvloer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky