Reanimatiecursus voor alle eerstejaars van het Hilfertsheem College in Hilversum

Alle eerstejaars van het Hifertsheem College in Hilversum leren reanimeren. De school heeft besloten, om na een recent incident, de leerlingen deze cursus aan te bieden. Dat meldt NH Nieuws.

Afgelopen week greep een meisje van 16 in bij een hartstilstand op een sportveld. Voor jongeren heel inspirerend, want het laat zien dat zij daadwerkelijk kunnen en durven in te grijpen tijdens een noodsituatie.

Reanimeren 

Het Hilfertsheem College heeft daarom besloten meer aandacht te besteden aan reanimeren. Donderdag 7 december leerde de school alle eerstejaars hoe ze moeten reanimeren. Docent Joris Rutgers vindt dit een goede ontwikkeling. Hij heeft er ervaring mee dat een reanimatie te laat werd gestart en hij wil zijn leerlingen behoeden om dat ook mee te maken.

Game 

De cursus werd gegeven door Hartveilige School. Dat is een organisatie die een lespakket speciaal voor het onderwijs heeft ontwikkeld. De reanimatietraining vindt tijdens schooluren plaats en is speciaal voor de leerlingen vormgegeven in een soort game. De leerlingen ontvangen tijdens het reanimeren van de pop feedback op een tablet en wie het beste kan reanimeren haalt de hoogste score.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk