Wiersma's naam niet genoemd bij bericht over sociale veiligheid op school

Het ministerie van Onderwijs heeft vorige maand onderwijsorganisaties aangeraden om bij berichten over een nieuwe website over sociale veiligheid op school niet te verwijzen naar Dennis Wiersma. De reden daarvoor? De recente berichtgeving rondom de oud-onderwijsminister. Dat meldt het AD. 

Op 26 mei kregen verschillende organisaties die betrokken waren bij het opzetten van de website een mail vanuit het ministerie van Onderwijs. In de mail staat dat er ‘gezien de recente berichtgeving rond minister Wiersma we jullie sterk aanraden om in jullie eigen berichtgeving over de website te verwijzen naar het ministerie en niet naar de minister.’

Onveilig gevoel op school 

De website www.jouwveiligeschool.nl werd op 1 juni gelanceerd. De website is een wegwijzer voor leerlingen, ouders en onderwijsprofessionals die zich onveilig voelen op school of iemand kennen die zich onveilig voelt en zich daar zorgen over maken. 

Geloofwaardigheidsprobleem 

Dat de naam van Wiersma, die sinds eind april onder vuur ligt vanwege woede-uitbarstingen en wangedrag tegenover medewerkers, volgens het ministerie beter niet verbonden kon worden aan de website was eerder al tijdens een overleg aangestipt. Met de mail die het ministerie verstuurde wilden ze daar nog eens extra aandacht voor vragen. Een van de ontvangers geeft aan dat Wiersma op het punt van sociale veiligheid als minister een geloofwaardigheidsprobleem heeft.

Het ministerie bevestigt dat het de betrokken organisaties heeft verzocht om in eigen berichtgeving naar de website te verwijzen naar het ministerie zelf. Een woordvoerder van Wiersma legde uit dat er ‘gezien de recente aandacht rondom Wiersma ervoor gekozen is om dit nog eens extra te benadrukken.’ 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk