Gabe van der Zee nieuwe directeur-bestuurder bij opleider RINO Groep

Per 1 juli 2023 start Gabe van der Zee als de nieuwe directeur-bestuurder bij de RINO Groep. Hij brengt een jarenlange ervaring mee als bestuurder in de onderwijswereld. Op dit moment is hij lid van het college van bestuur van Yuverta, een grote VMBO/MBO-instelling in het groene onderwijs. Tevens is Gabe momenteel lid van het bestuur van de MBO-Raad. Dat meldt RINO Groep. 

Met deze benoeming komt de RINO Groep, na een periode waarin Rianne van den Berg de rol van interim-bestuurder uitstekend heeft vervuld, als organisatie weer in een nieuwe fase. Gabe zal als nieuwe bestuurder verder gaan met bouwen aan de organisatie en de continue ontwikkeling van het aanbod van opleidingen, cursussen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit gebeurt natuurlijk in samenwerking met andere ketenpartners.

Rianne: "Ik heb de medewerkers van de RINO Groep leren kennen als enorm gedreven, klantgerichte en betrokken collega’s. Er zijn in de samenleving en zorgsector veel interessante ontwikkelingen en de RINO Groep is volop bezig om deze te vertalen in een continue verbetering van het aanbod. Gezien de ervaring van Gabe, heb ik er het volste vertrouwen in dat hij hierin veel kan betekenen."

'Onderwijsmens in hart en nieren'

Gabe: "Ik vind het heel bijzonder om actief te kunnen zijn voor mensen die werken in de geestelijke gezondheidszorg in brede zin. En om dat te kunnen doen bij een mooie organisatie met mensen die die ambitie allemaal delen. Door de snelle veranderingen in de zorg, is het een uitdaging om die in ons aanbod te blijven volgen. Als onderwijsmens in hart en nieren wil ik hier heel graag een bijdrage aan leveren. Ik kijk uit naar mijn start op 1 juli."

RINO Groep 

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken opleidingsinstituut in Utrecht. Binnen de afdelingen BIG, Bij- en nascholing (BNS) en diverse stafafdelingen werken ruim honderd medewerkers en meer dan duizend docenten dagelijks aan het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van opleidingen, cursussen en congressen. Dat doen wij al ruim 30 jaar voor de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, generalistische basis-ggz, buurt- en wijkteams, forensische zorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang. Geworteld in de wetenschap en praktijk, onderhoudt de RINO Groep nauwe contacten met een (internationaal) netwerk, bestaande uit onderzoekers van universiteiten en hogescholen, praktijkinstellingen en tal van andere partijen. Bij al onze opleidingsactiviteiten is het cliëntperspectief richtinggevend – want cliënten moeten er uiteindelijk beter van worden!

Door: Nationale Onderwijsgids