Online taalplatform Preply gaat van start in Nederland

Preply, een online platform dat cursisten in contact brengt met deskundige taaldocenten van over de hele wereld, is officieel gelanceerd in Nederland. Preply biedt zowel groeps- als een-op-een lessen in meer dan 50 talen. Het platform wordt aangestuurd door een  machine learning-algoritmen dat de beste match vindt tussen de cursisten en een van de 32.000 ervaren docenten. Dat meldt Preply. 

"We zijn enthousiast om in Nederland  van start te gaan", zegt Kirill Bigai, de CEO en medeoprichter van het platform. "Gezien het hoge niveau van de Engelse taalbeheersing in het land is de Nederlandse markt een natuurlijke match voor Preply en haar diensten."

In meerdere talen communiceren 

Nu de wereld steeds meer met elkaar verbonden raakt, is de noodzaak om in meerdere talen te communiceren, zowel in sociale als in professionele context, nog nooit zo groot geweest. Dit blijkt uit de snelgroeiende vraag naar online taalonderwijs. Volgens recent onderzoek zal de wereldwijde markt voor online taalonderwijs in 2025 naar verwachting 47 miljard dollar waard zijn.

Preply wil aan deze vraag voldoen door mensen te helpen een nieuwe taal te leren of hun bestaande vaardigheden op te frissen. Dit willen ze bereiken door hen toegang te geven tot het uitgebreide netwerk van Preply waarin de beste taaldocenten uit de hele wereld zijn terug te vinden.

Specifieke behoeften 

Dankzij het sterke netwerk van 32.000 ervaren docenten kan Preply cursisten in 180 landen helpen bij het vinden van de beste docent voor hun specifieke behoeften. De online lessen van Preply kosten doorgaans minder dan de helft van wat leerlingen zouden betalen voor fysieke lessen. 

Ook docenten hebben baat bij het aanbieden van hun diensten via het platform van Preply. Niet alleen kunnen ze zelf hun tarieven en roosters bepalen, ze kunnen ook contact leggen met honderdduizenden leerlingen  over de hele wereld.

"Het is de optimale keuze voor zowel leerlingen als docenten", legt Bigai uit. “Iedereen wint bij Preply.”

Hoofdkantoor zit in Barcelona 

Sinds de oprichting in 2012 is Preply exponentieel gegroeid. Het bedrijf, waarvan het  hoofdkantoor is gevestigd in Barcelona, telt momenteel meer dan 400 medewerkers van 58 nationaliteiten in 30 landen in Europa, Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. 

"In de afgelopen twee jaar is het aantal mensen dat de Preply-app gebruikt verviervoudigd", zegt Bigai. "En de afgelopen drie jaar is het aantal maandelijks actieve gebruikers vertienvoudigd."

Carrière maken in het buitenland

Volgens Bigai wordt het platform veel gebruikt door mensen die  carrière willen maken, naar het buitenland willen verhuizen of hun conversatievaardigheden willen verbeteren. "Onze start in Nederland biedt Nederlandse taaldocenten de kans om in contact te komen met studenten die graag willen leren en hun horizon willen verbreden." 

Door: Nationale Onderwijsgids