'Over steun aan zwembaden is nog steeds geen duidelijkheid'

Door de nasleep van de coronacrisis en de explosief gestegen energieprijzen, houden maar weinig baden het hoofd boven water. Van de aankondiging over de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) en de extra toegezegde 207 miljoen euro voor zwembaden is nog weinig duidelijk geworden. Dat meldt de NSWZ. 

Dat is de reden dat zwembad De Eenhoorn in Oostburg deze kerstvakantie de deuren sluit. De kerstvakantie is bewust gekozen zodat de zwemlessen voor kinderen niet in problemen komen.

Het kabinet 

Het kabinet gaat bijna met kerstreces. En de zwembranche krijgt vanwege andere prioriteiten van het kabinet geen duidelijkheid. De vooraf uitgesproken angst dat de steunmaatregelen voor de zwembaden te weinig, en te laat zouden zijn, lijken hiermee langzaam werkelijkheid te gaan worden.

Minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) gaf in haar laatste mededeling over zwembaden aan niet meer te willen en kunnen doen. Bovendien gaf ze aan dat dit ten koste zou kunnen gaan van middelgrote en kleine zwembaden en zwemscholen.

Aankomende zomer 

Aankomende zomer zal duidelijk worden hoe groot de restschade is die het kabinet met deze aanpak van zwembaden heeft veroorzaakt. Dan zien we of de wachtlijsten zijn verdubbeld, en wat de gemiddelde leeftijd is dat een kind een diploma haalt.

Door: Nationale Onderwijsgids