Plopsaland start met eigen opleiding tot veelzijdige pretparkmedewerker

Plopsa en VDAB gaan samenwerken voor de eerste opleiding tot ‘Polyvalent pretparkmedewerker’. Het gaat om een mobiele opleiding van twee weken waarbij de kandidaten alle vakgebieden van de pretparkwereld aangeleerd krijgen. Dat gaat van horeca tot aan merchandise en operations. Dat meldt Pretwerk. 

Plopsa en VDAB willen met deze opleiding vooral het tekort aan cruciale functies binnen de afdelingen van Plopsaland De Panne opvangen. “Om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, stelt VDAP zich, samen met bedrijven en partners, steeds flexibeler op en geven we opleiding een centrale plaats in de rekrutering. Hierbij zijn onze mobiele opleidingen een uitstekend instrument om geschikte medewerkers te vinden en te vormen voor specifieke, technische profielen waarvoor elders geen gerichte opleiding bestaat”, aldus John van Hecke, Projectmanager Mobiele Opleiding VDAB. 

Meer kansen voor werkzoekenden 

VDAB is ervan overtuigd dat ze met de mobiele opleidingen ook meer kansen voor werkzoekenden creëren doordat de opleiding ze dichter bij het bedrijf brengt. Plopsa zelf is ook enthousiast over de samenwerking. “Iemand die vandaag aan de slag gaat als afwasser kan dankzij de opleiding in de toekomst ook worden ingezet bij de verkoop of attractiebediening”, aldus CEO van de Plopsa Group Steve van den Kerkhof. 

Informatiesessie 

De mobiele opleiding gaat op maandag 23 januari van start. Geïnteresseerden in de opleiding kunnen zich inschrijven voor de informatiesessie op woensdag 7 december op 17.00 uur in het Plopsa Hotel in De Panne. Lukt het op 7 december niet, dan is een mailtje naar team@plopsa.be of binnenlopen in de kantoren voor een vrijblijvend gesprek. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk