Het Groot Dictee der Nederlandse Taal levert twee winnaars op

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal op NPO Radio 1 heeft dit jaar bij de prominenten een gedeelde winnaar opgeleverd. Journaliste Karin Sitalsing en VVD-Kamerlid Judith Tielen maakten allebei maar twee fouten. René Paas, commissaris voor de Koning in Groningen, werd derde met vijf fouten.

De algehele winnaar kwam uit de groep deelnemende luisteraars en werd Patrick van Aarle. Hij maakte slechts één fout. Gemiddeld werden er bij de luisteraars die live meededen vanuit het Forum in Groningen 7,5 fouten gemaakt. Bij de prominenten was dat met 15,75 fouten iets hoger.

Meeschrijven 

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door het KRO-NCRV programma De Taalstaat op NPO Radio 1. Luisteraars konden tijdens de uitzending meeschrijven vanuit huis of in een van de deelnemende bibliotheken in het land. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, las het dictee voor dat was geschreven door schrijver en taalkundige Wim Daniëls.

Bekende Nederlanders 

Tussen de bekende Nederlanders zaten ook onder anderen operazangeres Francis van Broekhuizen, verslaggever Bram Douwes en presentatrice Margriet Vroomans.

Door: ANP