Sander Schimmelpenninck verliet College Tour met 'een zorgelijk gevoel'

Sander Schimmelpenninck verliet de studio van College Tour na de opnames met "een zorgelijk gevoel". Dat vertelde de 38-jarige opiniemaker donderdagavond in het SBS-programma Vandaag Inside, waar hij tafelgast was. Schimmelpenninck was van mening dat presentator Twan Huys "wel allemaal valletjes" voor hem neer had gezet.

"Ik vond dat hij heel erg veel over mijn privéleven vroeg", aldus Schimmelpenninck. "Hij was tien minuten aan het doorzeuren of ik wel of geen kinderen wil. Wat een onzin. En een half uur over mijn familie en voorouders." Schimmelpenninck is een telg uit de grafelijke tak van het geslacht Schimmelpenninck. "Het was allemaal heel erg persoonlijk", ging hij door.

Eervol 

De journalist vond het wel "heel eervol" om gevraagd te worden voor College Tour. "Maar achteraf had ik beter dat programma zelf eens moeten kijken, om te weten wat er gebeurt. Ik ken dat programma nog als een programma waar de Obama's en Bill Gates van de wereld worden uitgenodigd. Tegenwoordig worden mensen als ik blijkbaar uitgenodigd. Ik vond zijn vragen niet zo goed", zei hij over Huys.

Bedreigingen 

In het gesprek met Huys gaf Schimmelpenninck ook te kennen dat de bedreigingen die hij aan zijn adres heeft gegeven "wel een beetje" onder zijn huid zijn gaan zitten. Ook zei hij een paar keer "dingen" mee te hebben gemaakt op straat. "Dat ik echt moest rennen", vertelde hij. Wie precies achter de bedreigingen zitten, weet Schimmelpenninck niet. "Je kan alleen maar vermoeden van een paar mensen online, dat het allemaal uit extreemrechtse hoeken komt", aldus de presentator.

Door: ANP