Laatste aanvraagronde voor het STAP-budget bijna van start

Op 1 november aanstaande opent een nieuw aanvraagtijdvak voor de STAP-subsidie. Werkenden en werkzoekenden die het budget dit kalenderjaar nog niet hebben benut kunnen vanaf nu reserveren en op 1 november het budget bij UWV aanvragen. Innovam is de enige opleider in de mobiliteitsbranche die trainingen aanbiedt met het STAP-budget. De trainingen zijn gericht op veranderende werkzaamheden in de werkplaatsen van Auto-, Truck-, Tweewieler- en Schadeherstelbedrijven. Dat meldt Innovam. 

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal 1.000 euro per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Met het geld uit het STAP-budget kunnen technici een training bij Innovam volgen. Met om- of bijscholing is de kans groter dat je goed inzetbaar wordt of blijft in de mobiliteitsbranche. Werk in onze branche verandert namelijk snel.

Trainingsaanbod 

Het STAP-trainingsaanbod van Innovam is samengesteld naar de veranderingen in de werkplaatsen. Er zijn trainingen in relatie tot veilig werken aan elektrische voertuigen voor Auto, Truck, Schadeherstel én Tweewieler.

Voor Schadeherstel is er daarnaast een 2-daagse elektronica-training voor de Autoschadehersteller (niveau 2) die richting niveau 3 opleidt. In de tweewielerbranche is er veel behoefte aan zij-instromers. Daarom biedt Innovam de training Snel actief in de fietsenbranche aan. Het aanbod is altijd gericht op de actuele ontwikkelingen in de branche. 

Reserveren 

Technici zien het trainingsaanbod op innovam.nl/stap. Innovam adviseert voor 28 oktober te reserveren om op 1 november het budget te kunnen aanvragen.

Door: Nationale Onderwijsgids