Dankzij samenwerking YoungOnes en SVH kunnen freelancers horecaskills trainen

Freelanceplatform YoungOnes en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) werken vanaf vandaag samen in het trainen van duizenden freelancers die via het platform YoungOnes aan de slag willen gaan in de horeca. Beide partijen willen zo voorzien in de vraag van horecaondernemers die op zoek zijn naar vakbekwame mensen in de flexibele schil van hun bedrijf. Het e-learningsaanbod van SVH draagt bij aan het snel inwerken en vergroten van kennis en vaardigheden van freelancers. Bij YoungOnes kan deze groep nu starten bij horecazaken en van alles leren over bijvoorbeeld wijnen of allergenen en dat direct toepassen in de praktijk op de werkvloer. Dat meldt de Restaurant Krant. 

“Met alle tekorten aan personeel is het een forse uitdaging voor elke ondernemer om goed opgeleide mensen te vinden. De samenwerking met YoungOnes zorgt ervoor dat freelancers die via YoungOnes hun diensten aanbieden voor de horeca, nu volledig toegang krijgen tot SVH Horecatalent, het e-learningplatform van SVH”, zegt Ricardo Eshuis, directeur van SVH. 

Freelancers 

“Freelancen is onder jongeren al langer populair, maar de impact van de huidige krappe arbeidsmarkt is gigantisch. We pakken alle kansen aan om freelancers zo goed mogelijk te ondersteunen. Met het e-learningsaanbod van SVH geven we freelancers de kans om hun kennis en skills verder te ontwikkelen via online trainingsmodules”, aldus Margot Roubos., commercieel directeur YoungOnes. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk