Mondriaans jurkje voor Nijntje voor 150e geboortejaar Piet Mondriaan

Op 7 maart is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Het Mondriaanhuis– zijn geboortehuis – laat dit jubileumjaar niet ongemerkt voorbijgaan. Naast een volle agenda met uiteenlopende activiteiten zijn op hun verzoek producten ontworpen die geïnspireerd zijn op de schilderkunst van Piet Mondriaan, zoals de nieuwe Just Dutch handmade outfits voor Nijntje en haar vriendjes. Dat meldt Just Dutch B.V.

Zowel Dick Bruna als Piet Mondriaan hebben wereldwijde roem verworven en zijn beide geïnspireerd door de Nederlandse kunstbeweging De Stijl. In de jaren ’50, na het verschijnen van de eerste kinderboeken van Dick Bruna, vragen recensenten zich af of de stijlgroep-achtige illustraties wel aansprekend genoeg zijn. Maar Dick Bruna suggereert dat eenvoud, strakke lijnen en primaire kleuren juist aantrekkelijk zijn voor kinderen. Een outfit gebaseerd op de schilderkunst van Piet Mondriaan mag daarom niet ontbreken in de kledingkast van Nijntje, Nina en Boris. 

Mondriaanhuis 

De Nijntje handmade knuffels met Mondriaan outfits zijn vanaf  24,95 euro te koop in de winkel van het Mondriaanhuis in Amersfoort en online via info@mondriaanhuis.nl. 

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Just Dutch B.V.