Winc Academy haalt 3 miljoen dollar op voor het opleiden van 20.000 IT'ers

Winc Academy heeft vandaag een financieringsronde van 3 miljoen dollar aangekondigd, geleid door Rubio Impact Ventures en Dutch Founders Fund. Het online onderwijsplatform maakt een snelle ontwikkeling door en kan met dit groeigeld voldoen aan de grote vraag naar bij- en omscholing opleidingen in tech. De Amsterdamse scale-up verachtvoudigde afgelopen jaar dan ook het aantal actieve studenten, aangejaagd door de trend van digitalisering en versneld door Covid-19. Dit meldt Winc Academy. 

De financiering stelt Winc Academy in staat om binnen een paar jaar 20.000 volwassenen voor te bereiden op een baan als programmeur, data analist, of een andere tech carrière. Doordat de opleidingen volledig online zijn, op eigen tempo gevolgd kunnen worden en er persoonlijke begeleiding is, zijn ze goed te combineren met werk en privéleven. Dit is volgens Winc het wapen om het personeelstekort in tech te bestrijden.

Baanzekerheid 

"Winc Academy streeft naar een leven lang leren & baanzekerheid voor iedereen. Ze bieden iedereen met ambitie en doorzettingsvermogen de kans op een toekomstbestendige tech carrière. De impact drijfveer is stevig verankerd in hun DNA ”, zegt Willemijn Verloop, oprichter van Rubio Impact Ventures.

Online onderwijs 

“In slechts 3 jaar heeft dit team een ​​schaalbaar edtech platform gebouwd met hele hoge slagingspercentages. Door experts uit de industrie, mentoren en studenten samen te brengen, bouwt Winc Academy aan een broodnodige internationale marktplaats voor online onderwijs ”, vult Patrick Kerssemakers van Dutch Founders Fund aan.

Uitbreiding 

Dit nieuws volgt op de aanstelling van Joran van Aart als CEO in mei 2021, die toetrad tot het founding team bestaande uit Marijn Pijnenborg en Carla Snepvangers. Winc Academy zal op korte termijn verder uitbreiden met een COO en met senior rollen in onderwijs, marketing, financiële strategie, en technologie.

Vivid Ventures, het angel investor fonds van Heleen Dura-Van Oord dat in 2019 de eerste financieringsronde leidde, doet ook mee aan de huidige ‘seed round’.

“We zijn verheugd met de steun van Rubio, Dutch Founders Fund, en onze huidige investeerders. Ze bieden een mooie mix van expertise in digitale producten, internationale marktplaatsen en sociaal ondernemerschap. Dit helpt ons in het realiseren van onze missie. Iedereen verdient tenslotte de kans op een future proof carrière en daarmee een betere toekomst ”, aldus Joran van Aart, CEO van Winc Academy.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Winc Academy