Wildwaterbaan Expedition Zork krijgt na kerstvakantie upgrade in Toverland

Attractiepark Toverland grijpt deze winter aan om wildwaterbaan Expedition Zork een upgrade te geven. De in 2004 geopende attractie krijgt een nieuwe verhaallijn en zal uitvoerig worden gethematiseerd. Ook zal in het decor van Expedition Zork een interactieve ballenbaan voor het hele gezin worden toegevoegd. Expedition Zork zal in het voorjaar van 2022 heropenen. Dit meldt Toverland.

Toverland heeft de afgelopen jaren diverse projecten gerealiseerd om indoor themagebied Wunderwald, waarin Expedition Zork ligt, te restylen. “De kwaliteitsstandaard van Toverland wordt steeds hoger en we vinden het erg belangrijk dat ook onze oudere themagebieden hierin worden meegenomen”, legt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur, uit. “Zelfs in deze bijzondere tijd willen we blijven investeren en op dit moment past de vernieuwing van Expedition Zork het beste in onze strategie.”

Mythische wezen 

In Expedition Zork stappen bezoekers in een door uitvinder Maximus Müller bedacht transportsysteem om op zoek te gaan naar het mythische wezen Zork. Tijdens deze expeditie komen de bezoekers erachter of Zork het gevreesde wezen uit de volksverhalen is, of dat het mysterie toch anders in elkaar steekt. “Hiermee vallen alle puzzelstukjes op hun plek”, aldus de ontwerper. 

Houten knikkerbaan 

In het decor van Expedition Zork wordt tevens de interactieve ballenbaan Maximus’ Wunderball toegevoegd. Bij de start van de ballenbaan kunnen bezoekers houten Toverland-ballen aanschaffen, die ze vervolgens zo vaak als ze willen door een enorme knikkerbaan kunnen laten rollen. Er zijn in totaal twee verschillende parcoursen met een totale lengte van 125 meter. 

Na de kerstvakantie 

De vernieuwde Expedition Zork en Maximus’ Wunderball zullen openen in het voorjaar van 2022. De bouwwerkzaamheden starten na de kerstvakantie. In de periode dat Expedition Zork gesloten is tijdens het Indoor seizoen van Toverland, zal spinning coaster Dwervelwind als alternatieve attractie aangeboden worden. In het park kunnen nieuwsgierige bezoekers vanaf de kerstvakantie een kijkje nemen in Maximus’ Bauhaus. In deze werkkamer zullen regelmatig nieuwe tekeningen van het project te zien zijn. 

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld; Toverland