5 oktober: Makkelijk Lezen Dag over leesproblemen en dyslexie

Er is veel informatie te vinden over de begeleiding en ondersteuning bij leesproblemen en de behandeling van dyslexie. Maar hoe weet je nu wat werkt? Waar vind je onafhankelijke, wetenschappelijk onderbouwde informatie over de juiste, effectieve, aanpak van leesproblemen en dyslexie? Dat en meer wordt besproken tijdens de Makkelijk Lezen Dag op 5 oktober onder het thema Verschil mag er zijn! Dit meldt NRO.

Tijdens de workshop Wat werkt bij dyslexie? vertelt Evelien Krikhaar hierover. In de workshop ‘Nieuwkomers en lezen’ leer je hoe je de thuistaal van een kind in kunt zetten bij het leer- en leesproces en verbindt Jeanette Sibma wetenschap en de dagelijkse praktijk met elkaar. Beide workshops zijn onderdeel van de Makkelijk Lezen Dag.
 

Speeddates

Naast de workshops zijn er speeddates: tijdens een interactieve date met een (ervarings)deskundige kun je in korte tijd meer te weten komen over een bepaald onderwerp. Je kunt dit zien als oriëntatie of, als je er al meer van weet, specifieke vragen stellen. De speeddates duren zo’n 20 minuten en zijn voor maximaal negen personen. Tijdens deze ronde heb je ook gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken.
 

Het programma

In de workshops en speeddates richten we ons op verschillende kinderen, bijvoorbeeld meertalige kinderen, makkelijk lerende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Ook diverse boeken en verschillende werkvormen komen aan bod. Betrokken deskundigen houden hierover interactieve presentaties met praktische tips waarmee je de volgende dag meteen aan de slag kunt.
 

Aanmelden

De Makkelijk Lezen Dag vindt plaats op dinsdag 5 oktober 2021, van 09.00 tot 16.30 uur in Congrescentrum De Reehorst te Ede. De kosten bedragen 225 euro per persoon. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.
 
Door: Nationale Onderwijsgids