Chabot, Boudou en De Jongh schrijven geschenk voor jongerenboekenweek

Auteurs Splinter Chabot, Khalid Boudou en Aimée de Jongh schrijven dit jaar korte verhalen voor het geschenk van de Boekenweek van Jongeren, die dit jaar van 17 tot en met 26 september plaatsvindt. Dat heeft boekenkoepel CPNB dinsdag bekendgemaakt.

De verhalen worden gebundeld in de publicatie 3PAK, die boekwinkels, bibliotheken en scholen gratis weggeven in die week. Het worden korte verhalen die zich richten op jongeren tussen de 15 en 18 jaar.

3PAK wordt weggeven aan leerlingen in de bovenbouw, van (v)mbo tot vwo. Literatour, de tournee van verschillende auteurs langs scholen, vindt plaats van 14 t/m 18 februari 2022.

Rond de start van de Boekenweek van Jongeren worden de winnaars van het Beste Boek voor Jongeren 2021 bekendgemaakt. Een vakjury van volwassenen nomineert tien boeken voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar, vijf in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en vijf in de categorie Vertaald. Deze nominaties worden eind mei bekendgemaakt. Een jongerenjury kiest uit beide categorieën een winnaar.

Door: ANP