Gezien in Dragons’ Den: interactief kinderboek ‘Koos zoekt een huis’

Een positieve bijdrage leveren aan de wereld door gezinnen te helpen om groene keuzes te maken: dat is de missie van een jong en ambitieus team dat gisteren te zien was in het tv programma Dragons’ Den. Via een online kinderserie, social media kanalen en een prachtig prentenboek maken gezinnen kennis met klimaatthema’s. In het boek ‘Koos zoekt een huis’ staat ontbossing centraal. Gezinnen gaan samen met Koos de Koala op avontuur en leren wat zij zelf kunnen doen voor een groene aarde. Dit meldt Media Tornado.

In ‘Koos zoekt een huis’ leren gezinnen Koos de Koala kennen. Koos woont samen met zijn vriendjes in het Australische dierenbos. Hij leeft een heerlijk en rustig leven in zijn boom. Maar op een dag verschijnen er gele monsters (bulldozers) die zijn huis vernielen omdat alle bomen worden gekapt. Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen voor hem en zijn vrienden.

Belevingswereld van kinderen

Dit interactieve (voor)lees, kijk- en zoekboek sluit aan op de belevingswereld van kinderen en zorgt voor bewustwording. Naast het avontuurlijke verhaal en de prachtige prenten, krijgen kinderen de opdracht om afval te zoeken op de pagina’s. Bovendien staan er verschillende tips in het boek die ervoor zorgen dat we minder hout gebruiken.

‘Koos zoekt een huis’ is geschreven door Liselot Jansen en Yondi Schmidt, geïllustreerd door Sarina Reilingh en uitgegeven door Billy Bones. ‘Koos zoekt een huis’ is voor 14,99 euro verkrijgbaar via www.koosdekoala.nl of bij de plaatselijke boekhandel.

Door: Nationale Onderwijsgids