Normal_rss_entry-277814

Het is oneerlijk dat commerciële zwembaden en zwemscholen geen uitkering krijgen om de financiële gevolgen van de coronacrisis te verzachten en gemeentelijke zwembaden wel. Dat zegt de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ). Volgens de brancheorganisatie leidt de regeling tot oneerlijke concurrentie.

De NSWZ heeft een brief gericht aan de leden van de Tweede Kamer en de Europese Commissie over de zogenoemde Specifieke Uitkering IJsbanen en Zwembaden. Daarvoor heeft het kabinet vorig jaar 100 miljoen euro beschikbaar gesteld en 80 miljoen euro voor de eerste helft van 2021. Alleen gemeentes kunnen een beroep doen op deze coronasteun. Tot eind mei kan een aanvraag worden gedaan.

Eind vorig jaar waarschuwde de NSWZ al dat veel zwemscholen, zwemverenigingen en zwembaden op omvallen zouden staan door de coronacrisis. Om de veiligheid van kinderen in en rondom het water te kunnen blijven garanderen vroeg de branchevereniging daarom om extra steun van de overheid. De al geldende steunpakketten waren volgens voorzitter Shiva de Winter "bij lange na niet voldoende".

Door: ANP