Ontwikkeling Telt Festival over leven lang ontwikkelen op 20, 21 en 22 april

Staan 20, 21 en 22 april 2021 al rood omcirkeld in je agenda? Want dan vindt het driedaagse (online) Ontwikkeling Telt Festival plaats! Diverse sprekers uit de hele breedte van het veld delen tijdens dit niet te missen festival hun inspirerende ervaringen en meest recente kennis. Het is hiermee dé (digitale) ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in leven lang ontwikkelen (LLO) en het ontwikkelen van basisvaardigheden. Dit meldt het ministerie van Onderwijs.

Het Ontwikkeling Telt Festival is een vervolg op het congres van Tel mee met Taal en het LLO-Congres. De thema’s van beide actieprogramma’s zijn samengevoegd. Voor de programmering is een open oproep gedaan om voorstellen in te dienen. De respons was overweldigend, en daardoor is er nu een zeer afwisselend en uitdagend programma samengesteld. Regionale initiatiefnemers, O&O-fondsen, ondernemers, onderzoekers, professionals uit het onderwijs en uit het publieke domein delen hun ervaringen en geven tal van inspirerende voorbeelden.

Tipje van de sluier

Tijdens het festival passeert een breed scala onderwerpen de revue. Naast de hierboven al vermeldde vraagstukken, gaan sprekers ook in op vragen als “Kan Artificial Intelligence helpen om laaggeletterdheid te herkennen?”, “Hoe leidt samenwerking tussen publieke hogescholen tot super-omscholing?”, “Welke rol spelen de mbo-certificaten in een dynamische arbeidsmarkt?” en “Hoe draagt skills-based matching bij aan vrij reizen over de Europese arbeidsmarkt?”. Een arbeidsmarkt houdt immers niet op bij onze landsgrenzen; de geldigheid van diploma's echter te vaak nog wel.

Uitwisselen van kennis

De sessies vinden onder andere plaats in de vorm van interactieve workshops, persoonlijke interviews en statafelgesprekken. Ook zijn er elke dag enkele plenaire sessies, waarbij boegbeelden uit het veld komen vertellen over hun ervaringen. Op deze manier dient het festival als een inspirerende (digitale) ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de thema’s Leven lang ontwikkelen en basisvaardigheden. Het uitwisselen van kennis en ervaring is het doel. Er is tijdens het festival dan ook uiteraard volop ruimte voor vragen en discussie. Ook is het mogelijk om in contact te komen met andere deelnemers of sprekers via het online platform van het festival.

Aanmelden

Vanaf half maart staat het dagschema op www.ontwikkelingteltfestival.nl. Hier kan je zien welke sessies wanneer plaatsvinden. Aanmelden is nu al mogelijk via deze link.

Door: Nationale Onderwijsgids