Gratis kindercollege van Wim Berkelaar vanuit Nationaal Onderwijsmuseum

Zondag 28 maart verzorgt radiocommentator Wim Berkelaar een kindercollege vanuit het Onderwijsmuseum. Zijn college maakt deel uit van de serie colleges die het museum organiseert over nieuwsmakers. Het gratis college is online te volgen vanaf 11.30 uur en is bedoeld voor kinderen van tien tot en met twaalf jaar. Dit meldt het Nationaal Onderwijsmuseum.

Educator Stefan Vogels is de drijvende kracht achter deze serie colleges: “Nieuws is overal: op televisie, op radio, op internet en in kranten. Waar wij benieuwd naar waren, was de vraag hoe het nieuws gemaakt wordt. Daarom nemen we in deze serie colleges samen met experts een kijkje achter de schermen. Journalisten van radio, televisie, internet en krant vertellen over de bijzondere wereld van de journalistiek.” De colleges maken deel uit van de MuseumJeugdUniversiteit voor kinderen in de leeftijd van tien tot en met twaalf jaar.

Wim Berkelaar

Op 28 maart vertel historicus en radiocommentator Wim Berkelaar over zijn werk als radiocommentator. Hoe word je dat eigenlijk? Ben je vrij om zelf je onderwerpen te kiezen? Moet je overal wat vanaf weten? Wim vertelt vanuit eigen ervaring en staat open voor alle vragen! Wim Berkelaar is historicus en recensent van historische boeken voor het radioprogramma ‘OVT’ van de VPRO. Daarnaast was hij jarenlang commentator bij het radioprogramma ‘Dit is de Dag’ van de EO.

Aanmelden

Het college is gratis via livestream te volgen op zondag 28 maart vanaf 11.30, live vanuit het Onderwijsmuseum. Na aanmelding met een mailtje aan educatie@onderwijsmuseum.nl, ontvangt u een link waarmee u het college kunt volgen.

Door: Nationale Onderwijsgids