Boekenbranche start campagne om noodlijdende winkels te redden

De Nederlandse boekenbranche lanceert donderdag een grote landelijke campagne om de honderden lokale boekhandels te redden die door de coronacrisis op omvallen staan. Dat hebben boekenkoepel CPNB en boekverkopersbond KBb aangekondigd. Dankzij de coronacampagne #Ikleesthuis werd er het afgelopen jaar meer gelezen. Maar de fysieke boekwinkels profiteren hier te weinig van.

"Er is een nieuwe, grote publieksactie nodig om iedereen nu richting de boekhandel te krijgen, willen we allemaal nog genieten van de boekhandels in de buurt ná de coronacrisis", stellen de twee brancheorganisaties. Zij gaan het belang van de fysieke winkels onder de aandacht van het publiek brengen door middel van grote advertenties en radiospotjes. Zij introduceren daarom ook de hashtag #Steundeboekhandel.

Aan de campagne werken veel grote schrijvers mee, zoals Tommy Wieringa, Simone van der Vlugt, Adriaan van Dis en Roxane van Iperen. De auteurs roepen het publiek op om massaal boeken te bestellen bij lokale winkels. Veel mensen weten niet dat lokale winkels ook bezorgen tijdens de coronacrisis.

Door: ANP