masterclass kiezen

Door loopbaanvraagstukken komen mensen vaak voor keuzes te staan: blijf ik in de veilige omgeving van mijn huidige baan? Of zeg ik ‘ja’ tegen een baan, die beter past bij wat ik écht wil? In deze masterclass leer je hoe je cliënten of medewerkers kunt begeleiden in de verschillende fasen van het keuzeproces en krijg je praktische handvatten aangereikt. 

Door loopbaanvraagstukken komen mensen vaak voor keuzes te staan: blijf ik in de veilige omgeving van mijn huidige baan? Of zeg ik ‘ja’ tegen een baan, die beter past bij wat ik écht wil? Vaak zegt het hoofd iets anders dan het hart. Tegenstrijdige emoties, zoals angst voor het verlies van veiligheid aan de ene kant en het verlangen naar nieuwe uitdagingen en groei aan de andere kant, kunnen dilemma’s vormen.
 
En die dilemma’s leiden tot keuzestress. De verschillende wensen en drijfveren lijken allemaal even belangrijk en onverenigbaar. Vicieuze cirkels, uitstelgedrag, angst om verkeerd of juist te snel te kiezen, zijn het gevolg. 
 

De rol van een coach of manager

Om cliënten of medewerkers te begeleiden bij het in kaart brengen van dilemma’s, kun je als coach of manager verschillende methodieken toepassen. Bijvoorbeeld door het maken van een kosten-baten analyse. Dit kan helpen om tegengestelde belangen inzichtelijk te maken en tot een keuze te komen. In deze training leer je alles over de verschillende fasen van het keuzeproces en krijg je praktische handvatten aangereikt. 
 
Tijdens de training is er tijd om te oefenen, feedback te ontvangen en vertrouwd te raken met de werkwijze.
 

Trainer: Agnes Brinkhof

Agnes is een betrokken coach en trainer voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Zij helpt haar coachees om belemmerende patronen te doorbreken, zodat zij met meer creativiteit en vrijheid kunnen kiezen om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen. Humor speelt een belangrijke rol in haar trajecten. Als supervisor en docent bij Vista Nova legt Agnes de nadruk op het persoonlijke proces. Ze houdt ervan om te zien hoe studenten van Vista Nova enthousiast worden en hun eigen stijl als loopbaancoach ontwikkelen. Lees meer 
 

Praktische informatie

  • De investering voor deze training bedraagt €325,-, incl. lunch, koffie, thee en kleine versnaperingen.
  • De trainingsdag is op 21 januari van 9.30 tot 17.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur.
  • Locatie: Kantoor Vista Nova – Stadsring 105 in Amersfoort.
  • De training wordt op HBO-niveau gegeven.
  • Aan het eind van training ontvang je een certificaat van deelname.