Petitie voor doorgaan zwemlessen in coronatijd vandaag aangeboden

Vandaag wordt in de Tweede Kamer een petitie aangeboden over zwemlessen voor jonge kinderen. Tijdens de aanscherping van de coronamaatregelen begin november besloot het kabinet ook de zwemlessen tijdelijk te schrappen. Deze zwemlesbeperking werd na twee weken weer opgeheven, maar wordt mogelijk weer relevant omdat het aantal coronabesmettingen deze weken weer toeneemt. 

Initiatiefneemster Heika van Es, moeder van drie kinderen, zal namens ouders, zwemleraren, onderwijzers en andere betrokken Nederlanders de petitie 'Laat de zwemlessen wel doorgaan?' om 13.00 uur aanbieden aan de commissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 
Van Es startte de petitie omdat ze dicht bij het water woont. "Zwemles is niet alleen iets recreatiefs of iets dat over bewegen gaat, maar het gaat ook over veiligheid. De keuze om die te stoppen verbaast me.” Ze begon daarom een petitie die in een paar uur tijd duizenden keren werd ondertekend. Mensen die zich zorgen maken over de zwemvaardigheid roepen in de petitie op de zwemlessen aan kinderen tot en met twaalf jaar toe te blijven staan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids