Provincie Groningen investeert 8 miljoen in scholing en arbeidsmarkt

De provincie Groningen investeert 8 miljoen euro in het onderwijs, de arbeidsmarkt en de regionale economie. Het geld komt uit het coronafonds, waar in totaal 11,5 miljoen euro in zit. Het fonds is in het leven geroepen om bedrijven en organisaties sterker uit de coronacrisis te laten komen. Daarbij ligt de nadruk op (vrijetijds)economie, scholing en het behoud van werkgelegenheid. De verdeling van het coronafonds gaat in nauwe samenwerking met bedrijven, organisaties en gemeenten. Dit meldt de provincie Groningen.

De provincie investeert onder meer in een adviesloket voor ondernemers en subsidie voor bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf die willen vernieuwen en vergroenen. Met een nieuwe voucherregeling wil de provincie ervoor zorgen dat de digitale dienstverlening van bedrijven verbetert. Verder krijgt scholing van werkende en werkzoekende Groningers prioriteit.

Scholing

Met het extra geld wil de provincie de arbeidsmarkt en werkgelegenheid stimuleren en zorgen voor meer en beter geschoold personeel. Het coronafonds biedt mogelijkheden voor bedrijven die willen investeren in scholing van hun medewerkers of aan mensen die door de coronacrisis werkloos zijn geraakt en aan de slag willen in een andere sector.

Cultuur

Er is speciale aandacht voor de cultuursector en vrijetijdsbedrijven die zwaar te lijden hebben onder de coronamaatregelen. Twee van de acht miljoen uit het coronafonds gaat naar ondersteuning en versterking van deze sector. Hier wordt nog een apart plan voor gemaakt. De mkb-subsidie is nadrukkelijk ook bedoeld voor culturele en maatschappelijke organisaties.

Door: Nationale Onderwijsgids