Facebook livesessie met Diederik Gommers voor jongeren met coronavragen

Voor iedereen, en met name jongeren, die met coronavragen loopt, organiseert de Nationale Wetenschapsagenda aanstaande woensdag 28 oktober een Facebook livesessie. Tijdens deze sessie beantwoorden gedragswetenschapper Moniek Buijzen en neurowetenschapper Eveline Crone, onderzoekers van de ESSB, samen met viroloog Marion Koopmans en intensivist Diederik Gommers ingestuurde vragen. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Het kabinet is heel duidelijk geweest over de maatregelen: iedereen moet nog beter zijn best doen om zijn of haar contacten te verminderen. Dit blijkt echter lastig, zeker voor jongeren. Zo werd er afgelopen weekend nog een illegaal feest georganiseerd voor 300 man. Het is dus belangrijk om jongeren te bereiken en hen te betrekken bij het bestrijden van het coronavirus.
 

Live sessie op Facebook

Tijdens deze Facebook livesessie op woensdag 28 oktober om 14.00 uur gaan gedragswetenschapper Moniek Buijzen, neurowetenschapper Eveline Crone, viroloog Marion Koopmans en intensivist Diederik Gommers in gesprek met jongeren. Ze beantwoorden vragen van jongeren en leggen uit waarom het zo moeilijk is om ons gedrag te veranderen, ook al weten we allemaal dat het nodig is.
 

Vragen insturen

Iedereen die een vraag heeft, kan deze insturen op de eventpagina van Facebook. Op woensdag 28 oktober om 14.00 uur zullen deze live beantwoord worden door de wetenschappers. De livesessie wordt gestreamd via de Nationale Wetenschapsagenda, Erasmus MC, Erasmus MC Foundation en VICE.
 

Corona wetenschappelijk uitgelegd

Dit online vragenuur maakt deel uit van een gezamenlijke een campagne om jongeren van wetenschappelijk onderbouwde informatie te voorzien over corona. Het initiatief van de Nationale Wetenschapsagenda is ontstaan in nauwe samenwerkingen met het Erasmus MC en de Erasmus School of Social en Behavioural Science.
 
Door: Nationale Onderwijsgids