Philip Freriks kijkt uit naar 'historisch moment' in Slimste Mens

NPO-coryfee Philip Freriks kijkt erg uit naar het "historische moment" in De Slimste Mens, als Maarten van Rossem mogelijk een liedje gaat zingen in het populaire programma. Dat laat de presentator vrijdag weten in een korte reactie op het nieuws dat fans een crowdfunding zijn gestart om het norse jurylid te bewegen tot het nakomen van de belofte die hij donderdag in de uitzending deed. Van Rossem stelde dat het 10.000 euro zou kosten om hem te laten zingen.

Fans begonnen vrijdagochtend op de website Doneeractie.nl een crowdfunding om het geld in te zamelen. Freriks was de uitspraak in de uitzending alweer bijna vergeten. "De opnames waren alweer een tijdje geleden", stelt hij. "En ik bedoelde het uiteraard als grap. Ik vind het ook wel weer een goede grap dat de kijkers nu met die opmerking aan de haal gaan."

De populaire presentator gaat zelf geen geld overmaken voor de actie. "Ik moet als presentator altijd onpartijdig blijven", legt hij uit. "Bovendien ben ik erg praktisch en protestants ingesteld. Ik denk dat er nuttiger doelen zijn om je geld aan te besteden. Ik kan mij ook zo voorstellen dat Maarten, als het bedrag wordt bereikt, het geld aan een goed doel gaat schenken."

Desalniettemin kijkt Freriks uit naar "dit nu al historische moment in de geschiedenis van het programma. Ik ken Maarten als een man van zijn woord." De volgende reeks opnames van De Slimste Mens is in het najaar. Het programma geldt als een van de kijkcijferkanonnen van de NPO en behoort elke avond tot de best bekeken shows op televisie.

Door: ANP