Kennisquiz Slimste mens blijft onverminderd populair

De slimste mens was ook maandag het best bekeken programma op primetime. De kennisquiz op NPO 2 trok ruim 1,4 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma was daarmee ook het op een na best bekeken programma van de dag. Dit meldt ANP.

Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur bleef De slimste mens voor. Daar keken ruim 1,7 miljoen mensen naar. Het brons is voor Het mooiste meisje van de klas op NPO 1 waar ruim 1,2 miljoen mensen voor inschakelden.

Wat is De slimste mens?

Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten weer het beste van zichzelf laten zien. Naast dat ze over de nodige kennis moeten beschikken om te kunnen winnen, moeten ze ook associatief kunnen denken en het spel strategisch spelen. In dit seizoen gaan wederom verschillende cabaretiers, journalisten, muzikanten en anderen de strijd met elkaar aan om de eervolle titel van De slimste mens.
 
Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen: cabaretier en presentator Jörgen Raymann, nieuwslezeres Astrid Kersseboom, acteur Huub Stapel, zangeres Francis van Broekhuizen, vlogger Monica Geuze, Toren C actrice Maike Meijer, voetbalcommentator Jeroen Grueter en kok en acteur Hugo Kennis.
 
De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Het werd meteen een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. En sinds kort is de quiz ook te spelen door middel van je smart speakers. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.
 
Door: Nationale Onderwijsgids