Prinses Margriet maakt winnaars Prinses Christina Klassiek Concours bekend

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden maakt zaterdag 26 september via een video-opname de winnaars van de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours bekend. De finale wordt dit jaar digitaal georganiseerd vanwege de maatregelen omtrent de uitbraak van het coronavirus. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Ruim 400 jonge musici tussen 12 en 22 jaar namen deel aan de voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. 23 van hen werden geselecteerd voor de finale waarin zij tien minuten optreden voor jury en publiek. Deze optredens worden op 23, 24 en 25 september uitgezonden. Een dag later maakt Prinses Margriet de prijswinnaars bekend in de categorieën 12-14 jaar, 15-19 jaar en conservatoriumstudenten. De uitzendingen zijn te bekijken via de website en social media van het Prinses Christina Concours.
 
Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Dertig jaar geleden verbond Prinses Christina haar naam aan het concours. Tot haar overlijden vorig jaar was Prinses Christina lid van het Comité van Aanbeveling.
 
Door: Nationale Onderwijsgids