23 auteurs bezoeken na de zomervakantie weer scholen via Literatour

De Boekenweek voor Jongeren is dit jaar van 18 tot en met 27 september en staat in het teken van ‘in een boek kan het wel’. In september mogen de middelbare scholen weer helemaal open, en kan ook Literatour weer van start. Een team van 23 enthousiaste auteurs bezoekt dan scholieren op 100 scholen. Dit meldt CPNB.

Literatour, een grote schooltournee, wordt elk jaar speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren georganiseerd. Dit jaar gaat een team van 23 enthousiaste auteurs van 21 tot en met 25 september op bezoek bij zo’n 10.000 scholieren op 100 scholen. Gespreksonderwerp is het lezen en schrijven van een boek. 
 
De auteurs die dit jaar deelnemen aan Literatour zijn: Daniëlle Bakhuis, Abdelkader Benali, Gershwin Bonevacia, Khalid Boudou, Johan Fretz, Anne-Gine Goemans, Neusa Gomes, Daan Heerma van Voss, Auke Hulst, Raoul de Jong, Marco Kunst, Alma Mathijsen, Cis Meijer, Jennefer Mellink, Gustaaf Peek, Aafke Romeijn, Jowi Schmitz, Maren Stoffels, Buddy Tegenbosch, Chinouk Thijssen, Wytske Versteeg, Margje Woodrow en Maartje Wortel.
 
Door: Nationale Onderwijsgids