Rode Kruis start gratis online thuiscursus EHBO

Het Rode Kruis komt met een online thuiscursus EHBO. De gratis cursus is bedoeld voor iedereen die op dit moment thuiszit. Belangstellenden kunnen via een laptop of tablet leren hoe hulp te verlenen bij veelvoorkomende situaties. Dat heeft de hulporganisatie dinsdag bekendgemaakt.

"Nu er veel mensen thuis zijn en wellicht tijd over hebben, is dit een mooi moment om de cursus te volgen. En een ongelukje zal misschien ook nu juist vaker thuis plaatsvinden. De online cursus komt dan goed van pas", aldus de hulporganisatie.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer een slachtoffer in veiligheid brengen, zijn toestand beoordelen, hulpdiensten alarmeren en EHBO verlenen bij brandwonden, huidwonden, bloedingen, verslikken en letsels die worden opgelopen door contact met dieren en planten. Degenen die de cursus hebben doorlopen ontvangen een digitaal bewijs van deelname.

De cursus duurt ongeveer anderhalf uur. Op een laptop of tablet komt de cursus het beste tot zijn recht. Aanmelden kan via de website van het Rode Kruis.

Door: ANP