Normal_3d_printer_techniek_wetenschap

In Eindhoven is vanaf nu een RobotHUB te vinden. Jongeren met technisch talent en interesse in robotica kunnen gratis gebruik maken van een werkplaats met lasersnijder, 3D-printers en andere apparatuur. De RobotHUB is te vinden in de techniekwerkplaats van TechPlaygrounds. Dit nieuwe initiatief krijgt (financiële) steun van de gemeente Eindhoven, Brainport Eindhoven, NTS en ASML. Dit meldt gemeente Eindhoven.

Wethouder Stijn Steenbakkers: “Geld of schooltype is hiermee geen belemmering meer om aan de slag te gaan met robotica en techniek. Jeugd en jongeren die binnen hun school niet mee kunnen doen aan een robotteam, kunnen zich aansluiten bij een van de teams die vanuit de Tech Playgrounds in landelijke competities uitkomen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van hun talent zelf, maar ook voor onze regio, die zoveel talent tekort komt."
 

Stimuleren talentontwikkeling

Dynamo Jeugdwerk bouwt sinds vier jaar samen met bedrijven, gemeente en Brainport Eindhoven binnen de Tech Playgrounds aan een sociale infrastructuur, waarin iedereen van 7-27 jaar aan de slag kan met techniek. Het stimuleren van talentontwikkeling, bouwen aan zelfvertrouwen en samenwerken met gelijkgestemden heeft in de regio al geleid tot 13 wekelijkse werkplaatsen. Ook zijn er geregeld pop-up werkplaatsen op scholen. Jeugdwerkers en technische vrijwilligers begeleiden de jeugd en jongeren. Doel is om techniek als hobby net zo normaal te maken als voetbal.
 
Meer informatie over de RobotHUB, meedoen of jezelf of zoon/dochter aanmelden voor een van de werkplaatsen? Kijk op de website van Dynamo Jeugdwerk.
 
Door: Nationale Onderwijsgids