Normal_museumkidsawardsfotojorritlousberg

Zo’n 1,4 miljoen Museumkaarthouders bezochten afgelopen jaar gemiddeld zes musea. Het bezoek met de Museumkaart is daarmee ook het afgelopen jaar weer toegenomen en de groep kaarthouders wordt in de loop der jaren breder. Dit meldt Museumvereniging.

Opmerkelijk is dat de Museumkaart bij kinderen ook veel voorkomt – zo’n 7 procent - zelfs ondanks de gratis toegang die musea vaak bieden aan kinderen tot en met 12 jaar. Steeds meer gezinnen hebben dan ook een Museumkaart en zij gaan gemiddeld maar liefst zeven keer per jaar naar musea. 
 

Museuminspecteurs: 60 musea kidsproof

Veel (groot)ouders en de kinderen zelf vinden het aanbod van musea leuk én leerzaam. Want Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar hebben maar liefst 60 musea ‘kidsproof’ bevonden. Een positieve ontwikkeling, omdat een sterkere binding met museale collecties telkens weer bij de jongste generaties begint. 
 

400 musea

In 2019 gingen 1,4 miljoen Museumkaarthouders - zo’n 8 procent van de Nederlandse bevolking vanaf 5 jaar - in totaal 9,3 miljoen keer naar musea. De Museumkaart is een samenwerking van ruim 400 musea. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids