Normal_alfabet__letters__kov__kinderopvang__taal

Kees Tol is de nieuwe ambassadeur van Stichting Lezen & Schrijven. De presentator gaat zich, nog meer dan voorheen, inzetten om laaggeletterdheid bekender te maken bij het Nederlandse publiek. Stichting Lezen & Schrijven wil dat iedereen in Nederland kan lezen en schrijven. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook missen zij vaak de digitale vaardigheden om bijvoorbeeld om te gaan met computers en smartphones. Dit meldt Stichting Lezen & Schrijven.

Ambassadeur

Tol is al langer betrokken Stichting Lezen & Schrijven. Zo presenteerde hij in januari van dit jaar de uitreiking van de TaalHeldenprijs. Prinses Laurentien, oprichter van Stichting Lezen & Schrijven, reikt die prijs aan onder meer ex-laaggeletterden jaarlijks uit. Vanaf nu is Tol echt ambassadeur. Met zijn vrolijke manier van presenteren bereikt hij een breed scala aan mensen, culturen en generaties. 
 
Kees Tol: “Ik ben vereerd en blij met deze ambassadeursrol. Steeds als ik met ex-laaggeletterden praat, merk ik de ommekeer in hun leven nadat zij een taalcursus deden. Ze staan sterker in het leven en kunnen en durven meer te ondernemen dan daarvoor. Door mijn werk als presentator ben ik me er erg van bewust dat taal belangrijk is om een boodschap te begrijpen en over te brengen. Laaggeletterdheid is een verborgen probleem in onze maatschappij. Ik wil dat het een gewoon gespreksonderwerp wordt dat iedereen, niet in alleen in schooltijd, maar zijn hele leven lang blijft leren.”
 
Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen & Schrijven: “Kees is oprecht betrokken bij mensen, een enthousiasteling en een doorzetter. Dankzij zijn populariteit bij jong en oud kunnen we nog meer nog meer Nederlanders bewust maken van het belang van lezen en schrijven om mee te kunnen doen in onze samenleving.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids