Normal_klimaat__groen__duurzaam

Op dinsdag 3 december vindt de denktanksessie ‘Klimaatverandering, Zeeland verandert mee’ plaats in het provinciehuis in Zeeland. De sessie richt zich op studenten en jongeren die het thema duurzaamheid interessant vinden en meer willen leren over klimaatverandering en hoe steden en dorpen klimaatbestendig gemaakt kunnen worden. Dit meldt provincie Zeeland.

De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt en we hebben vaker te maken met extreem weer. Er zijn meer hoosbuien, terwijl de grond tijdens hete zomers verdroogt. Tijd dus voor actie. In Zeeland werken de Zeeuwse overheden samen in het kernteam Klimaatadaptatie Zeeland. Onlangs lanceerden zij de bewustwordingscampagne ‘Zeeland verandert mee’. Zij willen samen met burgers, en dus ook jongeren, onderzoeken wat de klimaatverstoring voor de provincie betekent en hoe we de gevolgen kunnen opvangen.
 

Denktanksessie 

In deze denktanksessie krijg je de kans om mee te denken over de Zeeuwse aanpak. Peter van Veelen van Buro Waterfront, geeft een inleiding over het ‘ritme van de stad’ en neemt je mee op het gebied van innovatieve klimaatoplossingen in stedelijke delta’s. Wethouder Derk Alssema vertelt over de klimaatuitdagingen van de gemeente Goes en deelt tips-en-trics. Daarna komt met een praktische casus aan de orde, waarin samen met de aanwezige professionals gezocht wordt naar vernieuwende ideeën om de extreme weersomstandigheden op te vangen.
 

Meedoen

Ga jij deze uitdaging aan? Geef je voor 30 november op via jouwzeeland@zeeland.nl. De denktanksessie vindt op 3 december van 16:00 tot 20:30 uur plaats in het Provinciehuis van Middelburg. De denktanksessie wordt georganiseerd door Finding Roots van ZB Planbureau, Provincie Zeeland, Jouw Zeeland jongerendenktank van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse Milieufederatie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids