Normal_ict__laptop__computer__toetsenbord__digitaal

Internationale en nationale rapporten tonen aan dat de tech- en IT-wereld wordt gedomineerd door mannen. Om die reden introduceert Wild Code School Europese scholarships voor Women in Tech. Met een budget van 230.000 euro worden 35 scholarships voor vrouwen aangeboden in zeven nieuwe campussen in Europa. Daardoor komen vanaf januari 2020 vijf opleidingen vrij aan de Wild Code School campus in Amsterdam. De opleidingen hebben een waarde van 7800 euro per plek en worden in samenspraak met Nederlandse tech startups toebedeeld aan vrouwen in Nederland die een carrière als developer willen beginnen. Dit meldt Ovide Agency. 

Wild Code School is een Europees netwerk van campussen met opleidingen in de digitale vaardigheden. Afgestudeerden kunnen als developers of analisten werken in startups, bedrijven of multinationals. Om de kloof tussen mannen en vrouwen in de wereld van IT te dichten, zet de Franse scale-up zich vanaf 2017 onder de noemer Women are Programming in om meer vrouwen de wereld van coding te laten ontdekken.
 
Inmiddels is een derde van de studenten van Wild Code School in Europa vrouw. Maar ingegeven door de urgentie van recente onderzoeken en de eigen ambities, introduceert Wild Code School nu een nieuw scholarship-programma voor Women in Tech. Door het programma zijn opleidingsplekken gratis beschikbaar voor vrouwen die een carrière in IT nastreven. Dit kunnen jonge vrouwen zijn die aan het einde van een opleiding aan de hogeschool of universiteit besluiten om de overstap te maken naar software development, maar ook vrouwelijke zakelijke professionals uit andere vakgebieden kunnen deze wereld betreden. 
 

Wild Code School Amsterdam

Recent onderzoek van het CBS laat zien dat in Nederland de percentages hoogopgeleide vrouwen in tech en IT niet boven de 25 procent uitkomt. Ook ingegeven door dit onderzoek start Wild Code School al in januari 2020 in Amsterdam met scholarships. De lokale campus beoordeelt aanmeldingen in samenwerking met verschillende startup founders uit Amsterdam.
 
Door: Nationale Onderwijsgids