Normal_rss_entry-206143

Opleidingsinstituut LOI, bekend van zijn thuisstudies, wordt overgenomen door branchegenoot NCOI. Die laatste partij hoopt met de overname extra kennis en ervaring in handen te krijgen. Voor de banen van de 370 LOI-medewerkers heeft de deal geen gevolgen.

LOI, voluit Leidse Onderwijsinstellingen, begon in 1923 met het aanbieden van schriftelijke boekhoudcursussen. Op dit moment biedt LOI zo'n duizend opleidingen aan. Daarmee bedient het bedrijf naar eigen zeggen jaarlijks bijna 100.000 studenten, wat een jaaromzet van ruim 40 miljoen euro oplevert.

NCOI biedt zelf vooral vakopleidingen en trainingen in opdracht van bedrijven aan. LOI richt zich voornamelijk op particulieren.

Goedkeuring nodig

Over het overnamebedrag doen de partijen geen uitspraak. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname nog goedkeuren.

NCOI is al langer op overnamepad. In het verleden kocht het opleidingsinstituut al branchegenoten Schoevers en Luzac. De opleidingsgroep heeft 2200 vaste medewerkers en een jaarlijkse omzet van circa 250 miljoen euro.

Door: ANP