Normal_ingrid_van_engelshoven__cropped_

Minister Van Engelshoven opent vanmiddag het Weekend van de Wetenschap in het Haags Hiphop Centrum in het bijzijn van leerlingen. Centraal staan hierbij gezegdes en uitspraken die in de Nederlandse taal en cultuur een rol spelen. Dit melden Rijksoverheid en het Weekend van de Wetenschap.

Na een quiz zal de minister praten over uitspraken en gezegden en samen met de winnaar van de quiz opent zij het Weekend van de Wetenschap. De Rotterdamse Band De Likt is ook aanwezig als ambassadeur van het weekend. Zij proberen ook bij de opening van het Weekend van de Wetenschap hun zelf bedachte uitspraak: ‘Dat haalt de kapsalon nog niet eens’, aan de man te brengen.
 
Het komende weekend staat in het teken van de wetenschap: op ruim 350 plaatsen in Nederland kunnen bezoekers een kijkje nemen bij bedrijven, instellingen, instituten, musea en universiteiten bij in totaal ruim 2000 gratis activiteiten. Op weekendvandewetenschap.nl is de meest complete lijst van organisaties en activiteiten te vinden. Vorig jaar trok het evenement meer dan 150.000 bezoekers.
 
Door: Nationale Onderwijsgids