Normal_school_les_klas_boeken

Op zaterdag 9 november wordt weer de Dag van de Educatieve Auteur georganiseerd. Met dit speciale evenement wil organisator de Auteursbond schrijvers van educatief materiaal in de schijnwerpers zetten. Daarom heeft de bond ook een prijs in het leven geroepen die op de Dag van de Educatieve Auteur zal worden uitgereikt: de Educatieve Parel. Dit meldt de Auteursbond.

Macht en kracht

Het thema van dit jaar is: Macht en kracht. Een actueel thema en aansluitend bij veel vakgebieden. Auteurs en docenten die zelf lesmateriaal ontwikkelen kunnen zelf hun werk inzenden tot 14 oktober. Met deze wedstrijd wil de Auteursbond zowel de makers van lesmateriaal in de spotlight zetten, als voorbeelden laten zien van goede lessen: educatieve pareltjes.
 

Educatieve Parel

Een jury beoordeelt de inzendingen. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 1000 euro. De tweede en derde prijswinnaar winnen 700 en 300 euro. Meer informatie over de wedstrijd, procedure en inzenden op http://educatieveauteurs.auteursbond.nl/de-educatieve-parel.
 

Winnaars 2018

Vorig jaar was het docentenduo Arnout Wattel en Chiel Huijskes de winnaar van de Educatieve Parel. Zij verbonden burgerschapsonderwijs aan wiskundeonderwijs voor havo 4/5 met de les Betekenisvolle Statistiek. De tweede prijs ging naar Lotte van Baardwijk voor de les Niet eerlijk, geschreven voor groep 1/2 van het basisonderwijs, ook over burgerschap. De les Cartogaaf! Mijn ideale woonwijk van Claudia Tulen en Barbara Raadsen voor groep 7/8 van het basisonderwijs kreeg de derde prijs.
 
Door: Nationale Onderwijsgids