Normal_vrouw_werk_student_personeel343

De provincie Gelderland organiseert dit jaar wederom het evenement Onderwijs en Arbeidsmarkt 2019. Dit jaar is het thema: De verANDERing ben jij. Het betreft een evenement dat voor en door partners in verschillende sessies wordt vormgegeven. Dit meldt provincie Gelderland.

De provincie streeft naar voldoende beschikbaar talent, stimuleert een wendbare arbeidsmarkt en zet in op een inclusieve arbeidsmarkt. Dagvoorzitter is Roos Wouters. Zij geeft ruim twaalf jaar adviezen, lezingen en workshops aan overheid en bedrijfsleven die ertoe leiden dat organisaties, teams en individuen effectief en met plezier met hun tijd mee gaan. 
 
Ook schrijver en spreker Wouter Hart zal aanwezig zijn: “In het traditionele onderwijs volgt de leerling de leraar zoals in een traditionele organisatie de professional de baas volgt. Wanneer we een toekomst zien met verandering als de voornaamste constante vraagt dat een hele andere benadering.”
 
Tevens wonen Jaap Hermsen en Roegina Hilbrands het evenement bij. In december 2016 wonnen zij de eerste editie van Gelderland Arbeidswijs met hun concept Talentscouting voor Techniek.  Ze waren ervan overtuigd dat werkgevers enorme kansen lieten liggen door kandidaten alleen te beoordelen op hun CV. In hun pitch pleitten ze er daarom voor om anders naar mens en vacature te kijken en meer oog te hebben voor de talenten en het potentieel van de kandidaat.  Inmiddels is hun innovatieve concept geëvolueerd tot een concrete dienstverlening in de vorm van HONK1 en hebben zij bij menig organisatie al een verandering in denken teweeg kunnen brengen.
 
Peter Kerris, gedeputeerde van de provincie Gelderland, zal ook van de partij zijn. Hij is onder meer verantwoordelijk voor onderwijs en arbeidsmarkt, ruimtelijke ordering en klimaatadaptatie. “De arbeidsmarkt verandert razendsnel. We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen, die nieuwe eisen stellen aan onderwijs en arbeidsmarkt. We hebben goed opgeleide vakmensen nodig om Gelderland duurzaam en energieneutraal te maken. Ook het werk zelf verandert. Nieuwe technieken vragen nieuwe vaardigheden. Door leren te werken en werkend te leren blijven we in beweging. Samen maken we werk van de arbeidsmarkt van morgen.”
 
Meer informatie over deze dag en het programma is hier te vinden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids