Normal_theater__stoeltjes

HNTeducatie, de educatieafdeling van Het Nationale Theater, organiseert tijdens de eerste week van het nieuwe schooljaar 101 workshops en theaterdagen voor verschillende middelbare scholen in Den Haag. Dit meldt Het Nationale Theater.

"In de theaterlessen staat het makerschap van de leerling centraal", zegt Leo Sterrenburg, hoofd HNTeducatie. "De leerling, met zijn eigen gedachten en verhalen leert zichzelf ten opzichte van zijn klasgenoten, school, stad en de wereld vorm te geven. Door iedere keer een theatrale ervaring te creëren worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken en zowel elkaar als zichzelf te bevragen."
 
Alle workshops worden gegeven door een team van 21 theaterdocenten, die in vijf dagen al deze workshops gaan geven. Voor iedere school, waaronder de Johan de Witt Scholengroep en Gymnasium Novum, is een programma op maat gemaakt dat is geïnspireerd op de voorstellingen van Het Nationale Theater. Zo worden bij het Johan de Witt drie verschillende workshops aan verschillende leerjaren gegeven en maakt de vierde klas van het Gymnasium Novum in één dag een presentatie onder leiding van een theatermaker.
 
Door: Nationale Onderwijsgids