Normal_rss_entry-193446

Prinses Christina, de jongste zus van prinses Beatrix, is vandaag overleden aan de gevolgen van botkanker. Zij was lid van het Comité van Aanbeveling van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours. Het concours wil kinderen in Nederland kennis laten maken met muziek en hen stimuleren hun talenten te ontwikkelen. Dit melden Rijksvoorlichtingsdienst en ANP.

Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Zij was de vierde dochter van Koningin Juliana en Prins Bernhard, de jongste zus van Prinses Beatrix. 
 
Prinses Christina studeerde zangpedagogiek en hield zich naast zang en muziek de laatste jaren bezig met dans- en klanktherapie. In Nederland werkte ze onder andere in Huizen en Breda met Stichting Visio om haar kennis over technieken op het gebied van dans, klank en fysieke aanraking bij ondersteuning aan blinden en slechtzienden te delen. Prinses Christina was lid van het Comité van Aanbeveling van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours. Het concours wil kinderen in Nederland kennis laten maken met muziek en hen stimuleren hun talenten te ontwikkelen.
 
De organisatie van het Prinses Christina Concours zegt op de eigen site "met groot verdriet" kennis te hebben genomen van het overlijden van de prinses. "Als naamgeefster en uitgesproken ambassadeur van ons concours hebben wij de prinses in de afgelopen 30 jaar leren kennen als een warm en betrokken liefhebber van klassieke muziek. Zij sprak graag na afloop van de finales met de prijswinnaars en nodigde velen van hen jaarlijks uit voor een intiem optreden bij haar thuis in Italië."
 

Door: Nationale Onderwijsgids