Logo_nijmegen-1574071__340

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vindt het eerste landelijke democratiefestival plaats op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nijmegen. Onder meer Hugo Borst, Annemarie van Gaal, Kajsa Ollongren, Alexander Rinnooy Kan, Erben Wennemars, Maarten van Rossem en Khadija Arib zullen daarbij aanwezig zijn. Dit meldt gemeente Nijmegen.

Op dit festival wordt de democratie gevierd en ervaren: dat we in een land leven waar je je mening mag geven, waar er verschillen mogen zijn, en waar we samen keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. Dit festival is overgewaaid vanuit Scandinavië en de Baltische Staten. Daar is het al jaren populair en komen er tienduizenden bezoekers naar het festival. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen om daarmee de maatschappelijke dialoog te stimuleren.
 

Over het democratiefestival 

Het Democratiefestival is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op het festivalterrein op het eiland is een verzameling podia en tenten te vinden. Een greep uit de activiteiten: 
 
  • Debatarena: grote debatten over actuele kwesties, zoals arm versus rijk, onderwijs, migratie, klimaat, gezondheidszorg. 
  • Zeg het zelf: leer speechen als Obama, leer debatteren, lobbyen, luisteren of een goede cartoon tekenen. 
  • Het klaslokaal: topwetenschappers, politici en andere specialisten brengen je op een begrijpelijke manier de laatste inzichten uit hun vakgebied. 
  • Theatertent: ministers, cabaretiers, muzikanten en sportmensen wisselen elkaar af in bijzondere shows, interviews, presentaties. 's Avonds wordt dit de filmzaal. 

Aanmelden  

Het festival is gratis toegankelijk. Inschrijven voor het festival kan op www.democratiefestival.nu. Alleen met een ticket kom je het terrein op.