Normal_award__prijs

Jaarlijks reikt gemeente ’s-Hertogenbosch prijzen uit aan studenten van de Kunstacademie. “Hiermee willen we talentvolle kunstenaars aan ’s-Hertogenbosch binden. Als Cultuurstad van het Zuiden is het belangrijk dat jonge kunstenaars hier carrière kunnen maken. Cultuur brengt inwoners samen, stimuleert creativiteit en zorgt voor vernieuwing,” aldus wethouder Mike van der Geld. Dit meldt Gemeente ’s-Hertogenbosch. 

De Lucasprijs is voor een veelbelovende student met het beste afstudeerwerk van de Kunstacademie. Dit jaar ging de prijs naar Pjotr van Leeuwen. Daarnaast is Marloes Vreeswijk uitgeroepen tot winnaar van de Jheronimus Award. De Jheronimus Award wordt elk jaar uit aan de meest ondernemende student uitgereikt. De beeldend kunstenaar mag een jaar lang gebruik maken van een gastatelier.
 
Tijdens het verblijf in het atelier wil Marloes zich inzetten voor de zichtbaarheid van jonge kunstenaars en ontwerpers in 's-Hertogenbosch. Hoe neem je als jonge kunstenaar of ontwerper een plek in? Hoe maak je jezelf zichtbaar? Met haar nieuwsgierigheid en ondernemende houding wil ze jonge kunstenaars bevragen over zichtbaarheid en wat de redenen zijn om wel of niet in deze stad te blijven.
 
Door: Nationale Onderwijsgids