Normal_taal__letters__alfabet_lezen

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober vindt de achtste editie van het DRONGO talenfestival plaats, op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met duizenden bezoekers en een informatieve interactieve beurs met tientallen exposanten is het DRONGO talenfestival hét talenfestival van Nederland en Vlaanderen. Dit meldt DRONGO talenfestival.

Het gaat op DRONGO talenfestival 2019 niet alleen om wat taal is, maar vooral ook om wat taal doet. Als middel voor verbinding, fantasie en communicatie, maar ook als bron van onbegrip, ontwikkeling en plezier. Het thema van de 8e editie van het DRONGO talenfestival is dan ook 'de impact van taal'.
 
Abdelkader Benali verzorgt tijdens DRONGO talenfestival 2019 een korte voorstelling. Hierin toont Benali zijn Duizend-en-een-nacht: een actuele, erudite en speels-absurde blik op de oude verhalen waarin hij zijn fascinatie voor zijn sluwe grootmoeder deelt en de kracht van de orale vertelling bejubelt. 
 
Het DRONGO talenfestival biedt een platform aan de brede taalsector. Voor organisaties en medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie (vve), primair en secundair onderwijs, tot studenten en wetenschappelijke onderzoekers aan universiteiten. Maar ook voor tolken, vertalers, expats, tweetalige gezinnen, bedrijven uit de taalindustrie die middelen ontwikkelen voor bijvoorbeeld international business, taalscholen, nieuwkomers en taalmaatjes. En voor mensen die geïnteresseerd zijn in taal en cultuur.
 
Door: Nationale Onderwijsgids