Normal_museum__cultuur__kunst

Tot 1 juli kunnen musea en scholen zich weer aanmelden voor de Museumeducatie Prijs, de onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen musea en basisscholen. Het winnende project krijgt een geldbedrag van 45.000 euro. Dit meldt Museumeducatie Prijs.

De Museumeducatie Prijs richt de schijnwerpers op sterke voorbeelden van educatieve samenwerking tussen musea en scholen. Musea bieden een rijke, verrassende en inspirerende omgeving om te leren. Musea kunnen scholen daardoor helpen bij het creëren van een samenhangend onderwijsaanbod. Op hun beurt kunnen scholen de musea helpen om hun publiek te behouden. 
 
Dit jaar is er 45.000 euro beschikbaar om het winnende samenwerkingsproject verder uit te werken. Ook is er weer prijzengeld aan de tweede plaats gekoppeld en krijgen de overige vier genomineerden een vergoeding.
 

Eerdere winnaars

Het Verwonderpaspoort van Naturalis Biodiversity Center en basisschool Woutertje Pieterse uit Leiden hebben de Museumeducatie Prijs 2018 gewonnen. De winnaar van de eerste editie van de Museumeducatie Prijs was het Kröller Müller museum voor het project ‘De digitale scheurkalender’.
 
Scholen en musea kunnen zich tot 1 juli aanmelden via de website van de Museumeducatie Prijs.
 
Door: Nationale Onderwijsgids