Normal_dhealth

Zorg verlenen via digitale beelden heeft grote impact op de toepassingen in onderwijs, onderzoek en bij (zorg)professionals. Daarom organiseert dHealth Lab een bijeenkomst over dit onderwerp op dinsdag 22 januari tijdens de e-Healthweek 2019. De bijeenkomst vindt plaats op het Wiebenga van de Hanzehogeschool Groningen, zo meldt Hanzehogeschool.

Bijeenkomst Beeldzorg

Twee praktijkvoorbeelden van beeldzorg laten zien hoe deze techniek een bijdrage levert aan de ontwikkelingen in de zorg, de mogelijkheden die deze techniek biedt, welke impact het heeft op het werk van de zorgprofessional en de invloed van deze innovatie op het onderwijs en onderzoek. Ook worden tijdens deze dag de nieuwste digital health innovaties getoond op het inspiratieplein en is het Health skillslab van de Hanzehogeschool Groningen geopend voor het MKB. Tot slot vindt de voorronde plaats van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019.
 

dHealth Lab

Het dHealth Lab is een omgeving waar nieuwe digitale producten en innovaties op het gebied van gezondheidszorg worden ontwikkeld en getest. In het dHealth Lab werken bedrijven, kennis- en zorginstellingen gezamenlijk aan de ontwikkeling en lancering van innovaties voor de zorg. Het dHealth Lab richt zich op innovaties die de zelfredzaamheid en regie van mensen vergroten en is een initiatief van het UMCG, de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de IT-bedrijven Wildsea en Reconcept.
 

e-Healthweek 2019

Om kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg te vergroten, wordt van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de e-Healthweek georganiseerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners. Tijdens die week worden zoveel mogelijk mensen door heel Nederland met e-health in contact gebracht om de mogelijkheden te laten ervaren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids