Normal_normal_examen__stoelen__tafels__eindexamen

In oktober 2018 nam het CvTE het besluit om de Staatsexamens Nt2 Schrijven Programma I op te schorten. Nieuwe informatie leidde ertoe dat het CvTE in november van 2018 alle afnames van de Staatsexamens Nt2 in 2018 stopte. Voor de kandidaten die in het najaar van 2018 examen Schrijven Programma I zouden doen is er nu een inhaalmoment bekend gemaakt. Dit meldt CvTE.

De inhaaldatum voor het examen Programma I Schrijven is op zaterdag 26 januari 2019. Alle kandidaten die zich in het najaar van 2018 hadden aangemeld voor dit examen en betaald hebben, zijn hierover geïnformeerd.
 

Veranderingen 2019

 
Ondertussen werkt het CvTE aan de opzet van een nieuw examensysteem. Voortaan wordt elk examenonderdeel nog maar enkele keren per jaar afgenomen. Wel kunnen dan grotere aantallen kandidaten tegelijkertijd examen doen.
 
Op één dag wordt één examenonderdeel gepland. Voor een compleet examen voor een diploma moeten kandidaten dus op vier verschillende dagen een examenonderdeel maken. Deze examenonderdelen worden niet allemaal in dezelfde week aangeboden.
 

Examendata 2019 nog niet bekend

 
De examendata voor de verschillende examenonderdelen zijn helaas nog niet bekend. Kandidaten kunnen zich daarom ook nog niet aanmelden voor de examens in 2019.
 
Kandidaten die in het najaar van 2018 geen examen konden doen, en die wel betaald hebben, worden als eerste uitgenodigd om het nieuwe examen te maken. Zij ontvangen van DUO een bericht als de examens weer starten. Deze kandidaten hoeven zich niet opnieuw aan te melden.
 
Meer informatie op de website van het CvTE.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids