Normal_leerlingen__kinderen__basisschool__po__huiswerk__afkijken__leren

Het CvTE staat aankomend jaar voor de derde keer op de NOT, de tweejaarlijkse Nederlandse Onderwijstentoonstelling. Deze is van dinsdag 22 januari tot en met zaterdag 26 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij de stand van het CvTE is er dit jaar bijzondere aandacht voor de Centrale Eindtoets. Dit meldt CvTE.

De Centrale Eindtoets in 2019

Centraal in de stand staat de Centrale Eindtoets. Vrijwel alle leerlingen van groep 8 in het reguliere basisonderwijs maken een eindtoets. Veel scholen kiezen voor de Centrale Eindtoets van het CvTE. In vijf jaar tijd is de Centrale Eindtoets in samenwerking met het scholenveld steeds verder ontwikkeld. Voor 2019 heeft dat geleid tot een aantal aanpassingen in de papieren Centrale Eindtoets toets. Zo is de Centrale Eindtoets in 2019 korter, maar met behoud van de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de toetsadviezen.  
 

Centrale Eindtoets 2019 alleen op papier

In 2019 wordt de Centrale Eindtoets alleen op papier aangeboden. Voor vragen over de papieren Centrale Eindtoets in 2019 en de wijze waarop deze in 2019 wordt afgenomen of over de achtergronden en gevolgen van het besluit om de digitale adaptieve Centrale Eindtoets in 2019 niet af te nemen, kunnen bezoekers terecht bij de stand van de CvTE. Op Centraleeindtoetspo.nl staan veelgestelde vragen hierover.
 

CvTE algemeen

Daarnaast kunnen bezoekers bij de stand terecht met vragen over de andere centrale examens en toetsen van het CvTE en in het bijzonder met vragen over leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften en de Staatsexamens vo. Elke middag is er een speciaal spreekuur waarin vragen over leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften besproken worden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids